Voetballer en stuntpiloot Sofian Kiyine toch niet vrij van straf? Parket gaat in beroep tegen gebrek aan veroordeling

Kiyine

Het Luikse parket tekent beroep aan tegen de strafopschorting van profvoetballer Sofian Kiyine. Deze werd onlangs uitgesproken door de politierechtbank als gevolg van zijn spectaculaire vlucht op 23 maart 2023 in het Luikse Flémalle. Zijn Mercedes vloog een sporthal in waar 11 seconden voordien nog kinderen speelden.

Op 30 maart 2023 reed Kiyine (26) aan hoge snelheid met de wagen over een rotonde. Hij vloog 45 meter door de lucht vooraleer te crashen in de sporthal, als bij wonder vielen er geen slachtoffers. Hij had 1,72 promille alcohol in het bloed, wisten ze bij Belga.

Op de Luikse politierechtbank gaf hij schoorvoetend de consumptie van vijf à zes gin-tonics toe. Daarna volgde nog een uitleg over het gegeven dat hij onwel was geworden, geheugenverlies, prutsen aan de airconditioning van zijn wagen en dat hij werd ingehaald door een wagen.

De Luikse politierechter verklaarde hem schuldig op alle aanklachten, maar legde hem een opschorting van uitspraak op. Kortom als hij tijdens een proefperiode opnieuw fouten maakt op de weg, dan pas wordt zijn straf de realiteit. Deze feiten worden ook niet op zijn strafblad gezet. Het parket vond dat te veel van het goede en ging in beroep. Wordt vervolgd.

Lees meer over