Het verhaal van OHL-voetballer Sofian Kiyine: "Niet te veel gedronken, wel een zwart gat"

25 juni 2023 | 22u41 | Gepost door redactie
Kiyine
OHL-middenvelder Sofian Kiyine (25) heeft er een pittige lente opzitten. Op 30 maart veroorzaakte hij een zwaar ongeval en knalde hij een sporthal in Flémalle in, nu reageert hij alsnog.

Gelukkig vielen er op die 30 maart geen bijkomende gewonden toen de Mercedes van Kiyine de sporthal binnenvloog. Kiyine liep meerdere breuken op, maar kon onlangs de seizoensvoorbereiding met OHL beginnen.

Een bloedproef wees uit dat hij 1,6 promille alcohol in het bloed had en met een snelheid van 150 kilometer per uur reed op een locatie waar 90 het maximum was.

"Ik dronk twee of drie glazen. Gin-tonic. Verspreid over de hele namiddag. Ik had tegen de avond nog twee grote flessen water gedronken. Toen ik naar mijn wagen stapte, voelde ik me goed, heel normaal", vertelde Kiyine aan HLN.

Na een kwartiertje achter het stuur voelde hij zich -naar eigen zeggen- onwel worden en kreeg hij rillingen te verwerken. Hij had net de ramadanperiode achter de rug en voelde zich die 30 maart opeens bijzonder slecht op fysiek vlak. Daarna volgde volgens Kiyine vanaf één kilometer voor die befaamde rotonde een stevig 'zwart gat' tot hij in het ziekenhuis ontwaakte. Het ongeval zelf is volledig uit zijn geheugen verdwenen.

Over enkele dagen, op donderdag 29 juni, moet hij zich hiervoor komen verantwoorden bij de Luikse politierechter.

Lees meer over