Eerste spadesteek nieuw commissariaat politiezone BRT: kostprijs 7,7 miljoen euro

Vandaag werd de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe politiecommissariaat van de politiezone BRT (Begijnendijk - Rotselaar - Tremelo). 

De politiezone BRT investeert 7,7 miljoen euro in de nieuwbouw, gelegen in de Kruisstraat in Tremelo. Het nieuwe hoofdcommissariaat zal in gebruik worden genomen in het najaar van 2025 en zal op termijn een 80-tal medewerkers huisvesten. Met het nieuwe hoofdcommissariaat investeert de politiezone in een nieuwe en moderne accommodatie voor haar politiekorps. Het concept van de nieuwbouw legt de focus op een duurzame infrastructuur die maximaal comfort realiseert voor de medewerkers en tegelijk zorgt voor een klantvriendelijk onthaal van de inwoners.

Burgemeester van Tremelo Bert De Wit (CD&V) verklaart: “Deze investering betekent een grote meerwaarde voor het centrum van Tremelo. Met dit project verzekert de politiezone de inwoners een warm onthaal en een kwalitatieve dienstverlening. De centrale ligging van het gebouw garandeert een maximale bereikbaarheid voor onze inwoners."

“De politiezone BRT zet momenteel sterk in op de uitbouw van het politiekorps en de aanwerving van nieuwe politiemensen voor een kordaat veiligheidsbeleid. Deze moderne nieuwbouw zorgt ervoor dat we onze medewerkers alle comfort kunnen bieden om zich voluit te focussen op een goede dienstverlening”, aldus Jelle Wouters (ROX), burgemeester van Rotselaar en voorzitter van de politiezone. 

De nieuwe korpschef Anke Jacobs voert binnen de politiezone momenteel een vernieuwingsoperatie door voor een modern en strijdbaar politiekorps. Naast het nieuwe hoofdcommissariaat, dat nu in Tremelo wordt gebouwd, investeerde de politiezone eerder al in nieuwe wijkkantoren voor Betekom (Begijnendijk) en Rotselaar. Zo blijft de dienstverlening van de politie als centraal aanspreekpunt heel dichtbij en toegankelijk. Ook de inwoners van Begijnendijk en Rotselaar zijn binnenkort natuurlijk welkom in het nieuwe hoofdcommissariaat en zullen hier ook hun aangiftes kunnen doen. 

arQ Architecten
Politiekantoor BRT

Lees meer over