Familie Appeltans moet maand wachten op vonnis

23 April 2024 | 15u39 | Gepost door redactie
WONING

Normaal gezien zou de familie Appeltans uit Hoeselt deze week zijn vonnis kennen. Ze worden verdacht van huisjesmelkerij, inbreuken op de Vlaamse Wooncode en deelname aan een strafbare vereniging. Pas ten vroegste op 21 mei weten ze of ze schuldig verklaard zullen worden.

Volgens HLN vroegen vader Arnold (72) en zoon Manu Appeltans (42)  de vrijspraak op de vorige zitting. Ook moeder Appeltans, klusjesman B.G. en hun vennootschap werd hetzelfde gevraagd. 

Vader en zoon Appeltans worden verdacht van huisjesmelkerij, inbreuken op de Vlaamse wooncode en bendevorming. Er hangt hen per persoon vijf jaar cel en 20.000 euro per slachtoffer boven het hoofd. Het openbaar ministerie vond in totaal 91 gedupeerden terug, kortom omgerekend een boete van 1.810.000 euro. De procureur des konings vroeg ook dat vader, zoon en hun vennootschap samen om en bij de 2,6 miljoen euro aan huurgelden zouden teruggeven.

“We hebben altijd gevolg gegeven aan controles van de stad Leuven. We hebben nooit initiatief genomen om iets dat niet in orde was te verhuren", klonk het volgens HLN op de vorige zitting. Ze ontkenden ongevraagd binnen te zijn gekomen in hun panden terwijl er huurders aanwezig waren. 

Uitspraak, normaal gezien, op 21 mei.

Lees meer over