Wegenwerken aan Aarschotsesteenweg op komst

Aarschotsesteenweg

Op 13 mei 2024 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van een honderdvijftig meter lang stuk van de Aarschotsesteenweg in Leuven. 

Het gaat over het stuk van de steenweg aan de Kessel-Losesteenweg, tussen het kruispunt met het Vuntcomplex en dat met de Centrumstraat. 

“Het agentschap legt drie veilige oversteekplaatsen aan met onder andere middeneilanden, maakt een bushalte beter toegankelijk en legt de rijweg en de fietspaden volledig opnieuw aan. Goed voor een investering van 657.302,06 euro. Focus ligt op de actieve weggebruikers met een verhoging van de verkeersveiligheid en het comfort”, zegt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken (Open Vld).

Auto’s en vrachtwagens richting Rotselaar / Aarschot omgeleid

Tijdens de werken zal het gemotoriseerd verkeer richting Rotselaar/Aarschot omgeleid worden via de autosnelweg E314.  Het agentschap zal signalisatieborden aan het Vuntcomplex plaatsen om de bestuurders om te leiden. Zij zullen de snelweg kunnen verlaten aan het volgende op- en afrittencomplex, van Holsbeek (nr. 21). De werken verlopen in twee fasen, waarbij er per fase specifieke verkeerssituaties gelden voor de toegang van en naar de zijstraten. Bewoners raadplegen daarvoor best de webpagina van de werken. Voetgangers en fietsers krijgen tijdens de volledige duur van de werken een veilige doorgang. Zij zullen m.a.w. geen omleiding hoeven te volgen.

Na bouwverlof werken stad in Wilselsesteenweg

De werken van Wegen en Verkeer zullen volgens de huidige planning duren tot net voor het zomers bouwverlof (half juli). Begin augustus start stad Leuven met de heraanleg van een deel van de Wilselsesteenweg (tussen de spoorweg en de E314) en de Kessel-Losesteenweg. Die werken zullen ongeveer een half jaar duren. Inwoners van die straten ontvangen later nog een brief van de stad met meer informatie. 

kaartje

Lees meer over