Parket Leuven gaat over tot procedure van snelle dagvaarding voor strafbare feiten in het station van Aarschot

Station Aarschot

De verdachte mag de strafbare feiten van 19 april in het station Aarschot midden mei al komen uitleggen in de rechtbank van Leuven.

Politiezone Aarschot kreeg op vrijdag 19 april omstreeks 18.45 uur een melding vanuit de NMBS-meldkamer dat ze een man op de camerabeelden van de fietsenstalling aan het station in Aarschot aan een fiets zagen prutsen. Op de camerabeelden was te zien hoe de man rond zich heen keek en een zadelpen bij een eerste fiets stal. Vervolgens stak hij de zadelpen tussen het slot van een elektrische fiets, waarna hij verschillende draaibewegingen maakte, om het handslot kapot te kunnen wringen. Toen de verdachte opmerkte dat er iemand anders in de fietsenstalling aankwam, stopte hij zijn handelingen en wandelde hij terug richting de perrons. 

De politie van Aarschot kwam ter plaatse en kon de 28-jarige verdachte identificeren. Tijdens de fouille van de verdachte vonden ze onder meer twee heroïnepijpjes en een multitool. Hij werd gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. De verdachte verklaarde in zijn verhoor niets met de feiten te maken te hebben.

Lees meer over