Gedurende de maand augustus werken in centrum Perk: Tervuursesteenweg volledig afgesloten

Tervuursesteenweg
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf 1 augustus op de Tervuursesteenweg (N227) in centrum Perk. Door de huidige kasseien te verwijderen en te vervangen door een betonnen wegverharding, wordt het centrum van Perk een stuk veiliger voor fietsers. Tijdens de werken wordt de Tervuursesteenweg volledig afgesloten tussen de kruispunten met de Kampenhoutsesteenweg en de Sint-Jannekensstraat. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind augustus.

Tijdens de werken kunnen voetgangers steeds langs de werfzone wandelen om de handelaars te bereiken. Fiets- en autoverkeer volgen een tijdelijke omleiding. Fietsers rijden tussen Boekt en Wambeek in beide richtingen via de Sint-Jannekensstraat, Hondenbergweg en Kampenhoutsesteenweg? Voor autoverkeer geldt er een omleiding in beide richtingen via de Vilvoordsesteenweg (N278), Peeterslaan, Sint-Martinuslaan, Noordstraat, Peutiesesteenweg, Luchthavenlaan (N211) en de Haachtsesteenweg (N21). Door de werken zijn er ook mogelijke vertragingen en wijzigingen op de buslijnen 225, 280, 515, 681 en 682. Reizigers raadplegen voor hun vertrek best www.delijn.be/nl/routeplanner voor de meest actuele informatie over de hinder.   

Fietsveiliger centrum van Perk 

Door de kasseien in het centrum van Perk te vervangen door een wegverharding in uitgewassen beton, verdwijnen de putten in het wegdek. Na de werken veroorzaakt het wegdek ook beduidend minder geluidsoverlast. Zo wordt de Tervuursesteenweg veiliger voor actieve weggebruikers en schoolgaande jeugd die door het centrum van Perk rijden. 

Lees meer over