Kampenhout biedt inwoners en bedrijven gratis reflecterende huisnummers aan

huisnummer

Vanaf maandag 15 april 2024 kunnen Kampenhoutse inwoners en bedrijven een gratis reflecterend huisnummer aanvragen.

Een duidelijk huisnummer is belangrijk voor verschillende diensten, zoals post- en pakjesdiensten en hulpdiensten. Daarnaast is het essentieel dat een huisnummer ook in het donker goed zichtbaar is. Op die manier verliezen de hulpdiensten geen levensbelangrijke seconden of minuten met het zoeken naar de juiste woning. 

Het lokaal bestuur hecht veel belang aan de veiligheid van zijn inwoners en stelt daarom gratis reflecterende huisnummers ter beschikking. Het voordeel van die huisnummers is dat ze door hun reflecterende achtergrond ook duidelijk zicht- en leesbaar zijn wanneer het donker is. 

Tussen 15 april en 31 mei 2024 kunnen inwoners en bedrijven in Kampenhout gratis een reflecterend huisnummer aanvragen via de gemeentelijke website of aan het onthaal in het gemeentehuis (tijdens de openingsuren). Op basis van de binnengekomen aanvragen zal het lokaal bestuur in juni de bestelling van de huisnummerplaatjes plaatsen. 

Zodra de reflecterende huisnummers beschikbaar zijn, worden de aanvragers daarvan op de hoogte gebracht. Zij kunnen hun huisnummer vervolgens ophalen aan het onthaal in het gemeentehuis. 

Lees meer over