Pastoor van Holsbeek in quarantaine in pastorie

22 november 2021 | 17u09 | Gepost door annpeeters
pastoor
Andy Penne, de pastoor van Holsbeek heeft corona en zit in quarantaine in de pastorie. Voor de vieringen is vervanging gevonden.

"Deze middag heb ik een positieve coronatest afgelegd", zegt pastoor Andy Penne. "In de afgelopen dagen had ik een verstopte neus, maar heb geen koorts gehad en ook geen andere klachten, ook geen vermoeidheid, niets om me zorgen over te maken dus. Door die verstopte neus en een wat zwaardere stem heb ik deze middag toch eens een zelftest gedaan, ook omdat veel mensen in Holsbeek (het hoogste getal in Oost-Brabant) corona blijken te hebben. De zelftest bleek dus positief, ondertussen heb ik ook bij de huisarts een test gedaan. Ik had het positieve testresultaat niet verwacht, ik ben zelf twee keer gevaccineerd, de laatste vaccinatie was begin augustus, dus nog maar drie maanden geleden."

Quarantaine

De positieve coronatest houdt in dat pastoor Penne de komende 10 dagen in isolatie zit op de pastorij van Holsbeek. "Aangezien ik me helemaal niet ziek voel, zal ik telefonisch en via de computerweg helemaal ter beschikking blijven. Voor de geplande vieringen in de komende 10 dagen is er – behalve voor de zondag – al vervanging gevonden. Ik zal zelf elke dag alleen de Mis celebreren. Ik wilde u allen graag zelf de boodschap brengen, zo is ieder ook op de hoogte van het verhaal."

Foto: FB

Lees meer over