Alle diensten terug in het gemeentehuis van Holsbeek

gemeentehuis Holsbeek
Vanaf maandag 4 maart 2024 zitten de diensten van de gemeente Holsbeek terug in het vernieuwde gemeentehuis.

Door werken aan het gebouw was een deel van de gemeentelijke dienstverlening sinds mei vorig jaar ondergebracht in verschillende andere gemeentelijke gebouwen. Die werken zijn intussen zo goed als afgerond waardoor iedereen vanaf deze week terug op zijn vertrouwde plek in het gemeentehuis zit. Kers op de taart van de werken: een gigantische foto van het Kasteel van Horst in de vernieuwde inkomhal.

“De verbouwingen waren gericht op het moderniseren en verbeteren van het gemeentehuis om onze inwoners een nog klantgerichtere dienstverlening te bezorgen. Zeker de vernieuwde lokettenhal voor identiteitskaarten, paspoorten of vuilzakken en de gespreksruimten bij de dienst Wonen en Omgeving zijn een grote sprong vooruit”, zegt burgemeester Bram Van Baelen (Team Holsbeek).

Naast de klantgerichtheid was er ook aandacht voor duurzaamheid. Zonnepanelen op het dak, zuinige LED-verlichting, bewegingsmelders en laadpalen voor de dienstvoertuigen zijn de meest in het oog springende investeringen. De renovatie beoogt een energiebesparing van ca. 4.500 kWh brandstof (- 20%) en 22.000 kWh elektriciteit (-43 %), samen goed voor 16,9 ton minder CO2-uitstoot per jaar.

“Ook voor onze medewerkers is de verbouwing een hele verbetering. Zo is de kantoorruimte voor een aantal interne diensten uitgebreid en zijn er verschillende ingrepen gedaan om zowel de verlichting als de akoestiek van de werkruimtes te verbeteren. Kers op de taart is onze vernieuwde inkomhal, met een gigantische foto van het Kasteel van Horst van de Holsbeekse fotograaf Koen De Langhe, een magnifiek beeld”, zegt schepen van Personeel Hans Eyssen (Team Holsbeek).

Inwoners die het resultaat van de werken of de foto willen bekijken, zijn welkom op donderdag 21 maart om 20u voor een feestelijke inhuldiging van het gemeentehuis.

Lees meer over