Nieuw postkantoor en geldautomaat geopend in Holsbeek

Postkantoor

Sinds vandaag kunnen inwoners van Holsbeek en omliggende gemeenten voor brieven en pakjes terecht in het nieuwe postkantoor in het gebouw van de gemeentebibliotheek in de Gravenstraat in Kortrijk-Dutsel. Daarnaast installeerde Bpost er ook een geldautomaat. 

“Op 12 januari 2023, daags nadat de laatste geldautomaat in onze gemeente gesloten werd, hebben we bij Bpost een aanvraag ingediend om een geldautomaat te installeren. De beheersovereenkomst met de Federale overheid voorziet namelijk het principe dat Bpost daarvoor moet zorgen als er geen andere automaat in de gemeente is. Uit de gesprekken bleek ook dat ze op zoek waren naar een nieuwe ruimte voor het postkantoor", zegt schepen van Financiën Hans Eyssen (Team Holsbeek), die op dat ogenblik nog burgemeester was.

“We zijn als gemeente heel tevreden dat we samen met Bpost een oplossing hebben gevonden in de bibliotheek. Het moderne postkantoor met loketfunctie is goed voor onze inwoners, en zeker het feit dat mensen terug geld kunnen afhalen in Holsbeek vinden we ontzettend belangrijk. Deze situatie is dus een win voor alle partijen”, aldus burgemeester Bram Van Baelen (Team Holsbeek).