Brandstichter Sint-Angelaklooster veroordeeld voor afpersing minderjarige

24 mei 2023 | 11u30 | Gepost door redactie
Brand Tildonk
Fabio D. (19) werd eerder al veroordeeld voor brandstichting in het Sint-Angelaklooster in Tildonk bij Haacht. Daar bleef het niet bij, de afpersing van een dertienjarige jongen, ook in Haacht, leverde hem zeven maanden cel op.

Fabio D. en zijn kompaan Kenzo S. verschenen eerder in de lente van 2022 voor de Leuvense onderzoeksrechter nadat een oude schuur in de tuin van het Sint-Angelaklooster in Haachtse deelgemeente Tildonk uitbrandde. Beiden delen een verleden in de jeugdrechtbank. Dat wisten ze bij HNB. Het bouwsel werd in brand gestoken met benzine. Kenzo S. (19), werd hiervoor vrijgesproken. Een minderjarige die toen ook aanwezig tekende, bekende de bidon brandstof te hebben uitgegoten en het in brand te hebben gestoken. Hij deed dit op aangeven van Fabio D. die hem een aansteker en de bidon verschafte. Enkel D. en de minderjarige kompaan werden veroordeeld. De meerderjarige kreeg een 120 uur werkstraf.

Daags voor de brandstichting bedreigden de meerderjarige tieners een dertienjarige jongen. Ze wilden hem zijn fiets en geld afhandig maken. Hij weigerde waarop ze hem achtervolgden. Het kwam hen op zeven maanden cel te staan. Kenzo S. kreeg nog een maand extra cel, hij had de voordeur van zijn moeder beschadigd nadat ze hem de toegang tot haar huis weigerde. Voor het afpersen van twee andere tieners werden ze door de Leuvense rechter vrijgesproken.

Brand Tildonk

Lees meer over