Duo krijgt vier jaar cel voor 'strafexpeditie' op koppel in Haacht: man in oog geschoten, vrouw in de nek

Rechtbank

Beiden kregen de celstraf omdat ze op 11 mei 2023 een koppel verwond hadden met een luchtdrukgeweer. Het ene slachtoffer werd in zijn oog geraakt, de vrouw kreeg een kogel in haar nek. Aan de oorzaak lag de aankoop van een gestolen motor.

Beklaagde J.V. (43) had een gestolen motorfiets gekocht bij het latere slachtoffer. V. gaf de motor terug aan de eigenlijke eigenaar. Hij hield de politie erbuiten. Die dag gaf de veertiger drie van zijn vrienden de taak om 2.500 euro te recupereren bij de man waar hij de gestolen tweewieler had verkregen. Eén van de drie uitvoerders, B.P. (38) van de strafexpeditie nam een luchtdrukgeweer, waarmee hij enkele keren vuurde. Het slachtoffer werd geraakt aan zijn oogkas, met mogelijk blijvende schade. Zijn vrouw kreeg een kogel in de nek, deze werd nadien operatief verwijderd.

De rechter veroordeelde hen beiden tot een effectieve celstraf van vier jaar, zo wisten ze bij de VRT. De rechter was van oordeel dat beide beklaagden het recht in eigen handen genomen hadden door zelf een strafexpeditie op poten te zetten. Hierbij werden de slachtoffers blootgesteld aan een gevaarlijke ingesteldheid en een gebrek aan respect voor de fysieke integriteit van anderen. Dat was ongepast en moest bestraft worden volgens de Leuvense correctionele rechter. De twee andere betrokkenen bij de aanval kregen respectievelijk drie en twee jaar cel, beiden met uitstel.

Lees meer over