Sint-Joris-Weert krijgt grootste vlam van Vlaanderen

Grootste vlam
"Hier brandt een vlam voor jou". Met die slogan in gedachten bouwden de mannen van ‘Weert en Flammes’ afgelopen nacht (avond) de grootste vlam van Vlaanderen in het centrum van hun dorp. "We willen in deze donkere maanden alle dorpsgenoten een hart onder de riem steken en laten zien dat we er voor elkaar zijn en een warme dorpsgemeenschap vormen", vertelt Mattias Gilles, woordvoerder van 'Weert en Flammes'.

'Weert en Flammes' tracht sinds enkele jaren wat meer leven in de brouwerij te krijgen in Sint-Joris-Weert. Daarom organiseren ze in april het dorpsfeest ‘Weert en Flammes’ en vlak na nieuwjaar de nieuwjaarsdrink ‘Weert Trakteert!’. "Dit jaar konden/kunnen beide activiteiten helaas niet plaatsvinden en zochten we een andere coronaveilige manier om onze dorpsgenoten een samenhorigheidsgevoel te bezorgen. De oproep van De Warmste Week en #zorglicht brachten ons op het idee om deze reusachtige vlam (7,5 meter hoog) centraal in het dorp te plaatsen als teken van samenhorigheid en licht in de duistere dagen", vertelt Wim Aertsen, bedenker van dit initiatief. 

"Daarenboven delen we ook stoepkaarsen uit aan alle geïnteresseerde dorpsgenoten en roepen we op om deze elke avond voor de deur te plaatsen en zo ons dorp mee te verlichten en in vlam te zetten en de mensen te laten zien en voelen dat we een warme en hechte gemeenschap vormen..."

Lees meer over