Diefstal in Aldi: winkelpersoneel kan kompaan opsluiten in winkel

Aldi
Donderdagavond werden in het Aldi-filiaal van Haasrode twee mannen betrapt op diefstal  van sigaretten.

Donderdag omstreeks 17.55 uur werden twee mannen betrapt op het stelen van sigaretten. Het personeel sloot de inkomdeur snel af, maar één van hen wist nog door de deur te glippen met de zak vol sigaretten die hij onder zijn jas had verstopt. 

Zijn kompaan raakte niet meer tijdig door de deur. Hij bleef in de winkel opgesloten tot de politie ter plaatse was. Klanten mochten wel hun boodschappen nog betalen, maar konden de winkel niet verlaten. Ondertussen rende de man geregeld door de winkel, stuurde hij berichtjes met zijn smartphone en ging hij een paar keer naar de kassierster om haar in het Duits de huid vol te schelden. De vrouw wist haar kalmte te bewaren, enkele klanten, waaronder een jong kind, waren wel in paniek. 

Toen de man besefte dat er geen ontkomen meer aan was, zetten hij zich op een tafel aan de inkom van de winkel. De politie nam hem mee in het kantoortje van de winkel, zodat de klanten de winkel konden verlaten. 

Kris Geeraerts, woordvoerder van Politiezone Voer en Dijle laat weten dat één persoon van zijn vrijheid is beroofd en dat de zaak verder onderzocht wordt door het parket van Leuven. 

Lees meer over