Onderhoudswerken Expresweg (N25) tussen Blanden en op- en afrittencomplex E40 in Haasrode

11 augustus 2019 | 07u58 | Gepost door redactie
Onderhoudswerken Expresweg (N25) tussen Blanden en op- en afrittencomplex E40 in Haasrode
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 19 augustus onderhoudswerken uit op de Expresweg (N25) in Oud-Heverlee. Tussen het op- en afrittencomplex met de E40 en de Bierbeekstraat wordt het wegdek over een afstand van ongeveer twee kilometer in beide rijrichtingen voorzien van een nieuwe toplaag asfalt. Waar nodig zal Wegen en Verkeer ook de onderliggende betonplaten herstellen.
Het bericht Onderhoudswerken Expresweg (N25) tussen Blanden en op- en afrittencomplex E40 in Haasrode verscheen eerst op Leuven Actueel.

In het kader van dit onderhoud vinden er nu al voorbereidende werken in de midden- en zijberm plaats. Het verkeer op de Expresweg in de rijrichting van Blanden wordt dan ook langs een doorsteek via de middenberm over de andere rijrichting (richting Leuven) gestuurd. Volgens de huidige planning worden de werken eind september afgerond.

Betonherstellingen en nieuwe toplaag asfalt: werken in twee fasen
Na de voorbereidende werken start Wegen en Verkeer op maandag 19 augustus met fase 1 van het onderhoud en wordt er tot begin september op de Expresweg (N25) in de rijrichting van Blanden gewerkt. Een aannemer freest eerst de toplaag asfalt weg, herstelt vervolgens waar nodig de onderliggende betonplaten, voorziet een nieuwe toplaag asfalt en brengt tot slot nieuwe wegmarkeringen aan. Ook het dubbelrichtingsfietspad aan de westzijde van de Expresweg wordt mee overlaagd. In een tweede fase vinden nog tot eind september dezelfde werken plaats, maar dan op het wegdek in de rijrichting van Leuven.

Doorgaand verkeer op de Expresweg steeds mogelijk
Doorgaand verkeer op de Expresweg (N25) blijft tijdens de volledige duur van de werken in beide rijrichtingen mogelijk. Vanaf vrijdag 9 augustus tot het einde van fase 1 wordt het autoverkeer richting Blanden via een doorsteek in de middenberm over de andere rijrichting geleid. Tijdens fase 2 wordt deze verkeerssituatie gespiegeld: autoverkeer in de richting van Leuven moet dan via een doorsteek in de middenberm over de andere rijrichting rijden

Omleiding voor fietsers tussen Blanden en Leuven tijdens fase 1
Voor fietsers is er tijdens fase 1 van de werken een omleiding voorzien in beide richtingen tussen Blanden en Leuven via de Naamsesteenweg (N251), Duivenstraat, Vinkenbosstraat, Bierbeekpleindreef en de Ambachtenlaan. Wanneer fase 2 start, kan het dubbelrichtingsfietspad aan de westzijde van de Expresweg (N25) terug gebruikt worden.

Het bericht Onderhoudswerken Expresweg (N25) tussen Blanden en op- en afrittencomplex E40 in Haasrode verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over