Peter Willems schuldig bevonden aan moord op stiefvader van zijn vriendin op diens oprit

Moordenaar Peter Willems bracht op 13 mei 2020 de schoonvader van zijn vriendin om het leven in Tielt-Winge
Moordenaar Peter Willems bracht op 13 mei 2020 de schoonvader van zijn vriendin om het leven in Tielt-Winge

Op het Hof van Assisen van Vlaams-Brabant in Leuven is deze vrijdag voormalig bodyguard van de koning en voormalig politieman Peter Willems (48) schuldig verklaard aan de moord op de stiefvader van zijn vriendin Erik Van Puymbrouck op 13 mei 2020. Hij deed dat door het slachtoffer op zijn oprit te wurgen in de Bensbergstraat in Tielt-Winge.

In zijn slotwoord tot de jury en nabestaanden excuseerde hij zich, hij meldde dat het nooit zijn bedoeling was dat het slachtoffer iets zou overkomen en dat hij hem een lesje wou leren. Hij was met vooroordelen naar Van Puymbrouck getrokken gaf hij toe, zo meldde HLN.

Het maakte schijnbaar geen indruk op de jury die op enkele uren tijd concludeerde dat Willems schuldig was aan moord. Hierdoor riskeert de veertiger uit Tienen, die momenteel nog op vrije voeten is onder elektronisch toezicht, levenslang. Ongetwijfeld zal zijn verdediging enkele verzachtende omstandigheden in het leven roepen.

Zowel beklaagde Willems als zijn voormalige partner Draga hadden al flink wat watertjes doorzwommen. Zij had een bipolaire stoornis en leed aan borderline, was verslaafd aan drugs en alcohol en prostitueerde zich. Doorheen de relatie vertelde Draga dat haar schoonvader, Erik Van Puymbrouck, haar had misbruikt in haar jeugd. Ongeveer een half jaar voor de dodelijke feiten pleegde zijn vriendin zelfmoord. Willems had al even het plan opgevat om het latere slachtoffer, een zestiger, “een lesje te leren”. Hij had een bromfiets gestolen en deze zwart geverfd, hij had ook nog een zwarte bivakmuts opgezet om onherkenbaar te blijven. Dat kende die ochtend in mei een dodelijke afloop. De veertiger kwam pas eind juni 2020 in het vizier van de ordediensten, daar ze de zwarte brommer in de Gete terug hadden gevonden in de Gete in Tienen. Na onderzoek vonden ze een kasticket bij Willems met daarop de rekening voor de zwarte verf, zo reed de beklaagde zich spreekwoordelijk vast.

Deze namiddag moet de jury zich beraadslagen over de strafmaat. Indien hij levenslang krijgt zal er mogelijk zijn om zijn onmiddellijke aanhouding worden gevraagd.

Lees meer over