Kwerpsebaan krijgt bareel met ANPR-camera's

11 januari 2022 | 12u29 | Gepost door annpeeters
school
De schoolstraat die sinds september 2019, eerst een testfase, daarna definitief, werd ingevoerd in de schoolomgeving van basisschool De Klimop werd positief geëvalueerd door de school zelf, het gemeentebestuur en politie HerKo.

Een schoolstraat zorgt ervoor dat de verkeersveiligheid in de directe omgeving van de school verhoogd wordt. Zo kunnen voetgangers en fietsers zich veilig in de straat begeven, zonder gevaar te lopen door gemotoriseerd verkeer.

Echter, het afsluiten van de straat zelf vormde vaak een probleem door een gebrek aan vrijwilligers. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist om de schoolstraat te automatiseren. Dat wil zeggen dat vanaf februari 2022 het proces geautomatiseerd wordt door middel van een bareel, die de straat zal afsluiten tijdens de uren van de schoolstraat. (Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.15 tot 9 uur en van 15.15 tot 16 uur. Op woensdag is dat van 8.15 tot 9 uur en van 11.30 tot 12.15 uur.) 

Als inwoner van de Kwerpsebaan zal je net als voorheen de straat steeds in en uit kunnen rijden. De bareel zal voor de inwoners van de Kwerpsebaan omhoog gaan door middel van een camera met nummerplaatherkenning. Je hoeft als inwoner van de Kwerpsebaan hiervoor enkel je contactgegevens (naam, adres en nummerplaat) door te sturen naar mobiliteit@kortenberg.be, zodat u een vergunning krijgt voor het camerasysteem.

De camera zal enkel en alleen in werking treden wanneer de schoolstraat actief is. Nadien wordt deze uitgeschakeld en zullen beelden bijgevolg ook niet verwerkt worden.

Lees meer over