Nieuw kleurrijk kunstwerk in Everberg en een op komst in Meerbeek

kunstwerk

In de Kruisstraat in Everberg word je begroet door een kleurrijk kunstwerk van het streetart collectief Treepack.

In augustus 2023 deed de gemeente een oproep bij de bewoners van Kortenberg voor geschikte gevels voor 2 indrukwekkende muurschilderingen. Hierop werden maar liefst 38 inzendingen ontvangen. Uit deze brede selectie koos het collectief Treepack de 2 meest geschikte muren: in de Kruisstraat in Everberg en in de Dorpsstraat in Meerbeek.

In nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap werd gekozen voor het Mexicaans-Spaanse kunstenaarsduo Alegria Del Prado voor de locatie in Everberg. Gebaseerd op feedback van buurtbewoners, heeft het kunstenaarsduo een ontwerp gecreëerd dat de essentie van de buurt weerspiegelt.

Het resultaat van het eerste project in Everberg is nu te bewonderen in de Kruisstraat. De muurschildering toont een figuur met het hoofd van een mus, vergezeld van een rugzak met enkele vogelsoorten die veel voorkomen in de regio van Kortenberg. De mus symboliseert de aanpassingskracht en zorgzaamheid van deze vogelsoort voor de gemeenschap, terwijl de rugzak, die lijkt op een nest, staat voor de verbondenheid binnen de gemeenschap. De vogel kijkt vooruit naar de horizon, wat symbool staat voor de toekomst. Bovendien is de eekhoorn toegevoegd, die vaak voorkomt in de bosrijke omgeving van Kortenberg/Everberg.

Over enkele dagen gaat ook de 2e fase van het streetart project van start. Zo zal ook de gevel op de kruising van de Dorpstraat en de Kleine Vilvoordestraat in Meerbeek een transformatie ondergaan. Kunstliefhebbers kunnen de artiesten van Treepack aan het werk zien van 15 tot 24 april.


 

Lees meer over