Wegenwerken aan de Leuvensesteenweg

Inspraak dreigt met sisser af te lopen

Van dinsdag 16 april tot en met donderdag 18 april is er een onderhoud gepland aan de verkeerslichten op drie kruispunten op de Leuvensesteenweg in Kortenberg.

Op dinsdag 16 april zal er gewerkt worden aan de Leuvensesteenweg ter hoogte van de Stationstraat en de Karterstraat. Op woensdag 17 april: is het de beurt aan de Leuvensesteenweg aan de Kapellestraat en de Lodewijk Maesstraat. Afsluiten zal er gedaan worden aan de Leuvensesteenweg aan de Noodbosweg en de Prinsendreef.

Beperkte hinder

De hinder zal normaal gezien beperkt blijven. De werken zullen een halve dag per fase duren, maximaal een volledige dag. De tijdelijke verkeerslichten die geplaatst worden, zullen zo snel mogelijk verwijderd worden zodra het onderhoud klaar is. Om het onderhoud veilig te laten verlopen, zal er een snelheidsbeperking van toepassing zijn.

Fietsers

Er wordt enkel gewerkt aan de elektriciteitskasten op de rijbaan, fietsers kunnen steeds gebruik maken van het fietspad. Door de korte duur van de werkzaamheden worden er voor de fietsers geen tijdelijke verkeerslichten ingesteld. Zij zullen dus de standaard verkeerslichten moeten volgen.

Lees meer over