Inwoners mogen gratis bloemen plukken

30 augustus 2021 | 13u06 | Gepost door annpeeters
bloem
De gemeente Kortenberg legde een bloemenplukweide aan naast het containerpark in de Noodbosweg. Inwoners van Kortenberg mogen er gratis bloemen plukken.

Burgemeester Thienpont (CD&V) ziet graag bloemen en wil haar inwoners de kans geven om hun woning op te fleuren met een zelf geplukt veldboeket. Omdat het een proefproject is, is de weide niet zo groot, daarom vraagt de burgemeester dat mensen zich beperken tot 10 bloemen, zodat iedereen er kan van genieten. 

“Deze plukweide is één van de acties die onze gemeente helemaal moet opfleuren”, zegt burgemeester Alexandra Thienpont. “Onze inwoners kunnen hier terecht om gratis een boeket veldbloemen te komen plukken. We vragen wel om dat te beperken tot 10 bloemen. Zo krijgt iedereen de kans om een boeketje samen te stellen. Je brengt best een scherp, een proper mes en een emmer met water mee.”

“Onze groendienst zet al langer haar beste beentje voor om onze gemeente te bebloemen en van bijvriendelijke planten te voorzien. De groenarbeiders investeerden o.a. heel wat tijd in het aanleggen van prairietuinen. In die perkjes groeien er het hele jaar door planten en bloemen. Deze plukweide is een mooie aanvulling op al het groen in onze gemeente”, vult schepen voor de groendienst René De Becker (CD&V) aan.

“Ook onze bijen genieten mee van deze plukweide”, zegt schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V). De bloemen zorgen voor het nodige voedsel voor de bijen. Die nuttige diertjes hebben we dan weer nodig voor de bestuiving van heel wat gewassen.”

De weide is elke dag geopend van 7 tot 22 uur.

Lees meer over