Waarom wist familie niet dat Guido Elsen al daags na verdwijning werd gevonden?

21 januari 2022 | 12u49 | Gepost door annpeeters
Guido Elsen
Er liep een en ander mis bij de politie op Tenerife. daardoor was de familie meer dan een maand in het ongewisse over de verdwijning van Guido.

Guido Elsen bood zich op 13 december 2021 aan in een ziekenhuis op Tenerife met een allergische reactie. Diezelfde avond nog verdween hij uit het ziekenhuis en sindsdien was er van de man geen spoor meer.

De familie stond al die tijd in contact met de lokale politie. Die liet hem weten dat het lichaam dat op 14 december gevonden was, zeker niet dat van Guido was. Het zou om een Ierse toerist gaan die al sinds april vermist was. Ondertussen liep de zoektocht naar Guido verder. 

Later bleek dat de Ierse toerist al lang begraven was in zijn thuisland, maar de politie van Tenerife hield vol dat het lichaam niet dat van Guido was. Daarop reisde de familie vorig weekend af naar de badstad. Toen kwamen ze te weten dat de recherche eigenlijk toch twijfelde over wie al zo lang bij hen in het mortuarium lag. De familie heeft die dag nog het lichaam van Guido kunnen identificeren. Later kregen ze ook de bevestiging door een onderzoek van het gebit. 

De familie blijft met een wrang gevoel achter. Ze bleven meer dan een maand in het ongewisse over het lot van Guido. Nu kan het rouwproces beginnen.

Lees meer over