Voetbalclub Valencia komt naar VK Holsbeek voor trainingsweek

Valencia

Deze zomervakantie beleeft de jeugd van Holsbeek en omgeving de voetbalweek van hun leven. De Spaanse topclub Valencia CF stuurt trainers van de jeugdopleiding naar VK Holsbeek.

Sinds de zomer van 2011 organiseert Valencia voetbalweken in België en Nederland. Dat loopt goed en daarom wordt er in 2022 uitgebreid. Daarbij is in 2022 VK Holsbeek voor het eerst partner van Valencia. Holsbeek behoort daarmee tot een selecte groep partnerclubs van Valencia in België. In Spanje staat Valencia CF bekend om de goede jeugdopleiding. Sterren als Jordi Alba, David Villa, David Silva, José Luis Gayà, Ferran Torres en Carlos Soler zijn klinkende voorbeelden van de succesvolle jeugdopleiding.

"Het Valencia Voetbalkamp is een vijfdaagse trainingsweek voor jeugdspelers (jongens en meisjes) van 6 tot en met 14 jaar van elk niveau onder leiding van officiële jeugdtrainers van Valencia. Het kamp vindt plaats van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juli op de terreinen van VK Holsbeek", zegt Francis Van Wanghe, voorzitter van VK Holsbeek. "De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en niveau, zodat ieder kind op zijn/haar eigen niveau kan trainen. De Spaanse trainers van Valencia worden geassisteerd door Nederlandse en Belgische UEFA gecertificeerde en ervaren trainers die allen een opleiding hebben genoten van Valencia. Het aantal deelnemers is gelimiteerd, zo is iedereen verzekerd van voldoende aandacht, óók van de Spaanse trainers", aldus Van Wanghe.

De deelnemers ontvangen van partner Puma een trainingstenue van Valencia, bestaande uit: shirt – short – sokken. Daarbij krijgen de deelnemers een bidon en een diploma van Valencia. Daarnaast krijgen de deelnemers lunch, drinken, gezonde tussendoortjes en vers fruit. De deelnemersbijdrage is 212,50 euro. Het is mogelijk om dat bedrag in twee termijnen te betalen. 

Alle deelnemers aan het Valencia Voetbalkamp maken kans op een voetbalreis naar Valencia. Per locatie worden door de trainers de meest talentvolle spelers uitgenodigd voor een weekend Valencia. Als gast van Valencia CF gaan zij trainen op het trainingscomplex van Valencia, een wedstrijd van het eerste team bekijken, een stadiontour in Estadio Mestalla, een bezoek aan de fanshop en meer.  Alle informatie staat op www.valenciavoetbalkamp.be

Lees meer over