Nieuwe asfaltlaag tussen Holsbeek en Tielt-Winge

23 september 2020 | 09u35 | Gepost door annpeeters
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
De zones met gietasfalt die in juli door een aannemer werden afgefreesd, krijgen vanaf 28 september 2020 een nieuwe asfaltlaag.

De werken worden in drie weken tijd overdag uitgevoerd vanaf maandagochtend 28 september tot en met vrijdag 16 oktober 2020 tussen het op- en afrittencomplex Aarschot (Holsbeek) en de rotonde ‘Gouden Kruispunt’ in Tielt-Winge.

Wegen en Verkeer verwacht aanzienlijke verkeershinder, ook al blijft de rijrichting naar Tienen tijdens de volledige duur van de werken open voor doorgaand verkeer. Verkeer dat richting Aarschot, Diest, Leuven en Brussel wil rijden, volgt de omleiding voorzien ter hoogte van het Gouden Kruispunt via de Leuvensesteenweg (N2) richting Complex Bekkevoort (nr. 24) op de E314 voor Aarschot en Diest en via dezelfde Staatsbaan (N2 ) richting Leuven en Brussel.

Op alle locaties wordt de bestaande verharding op het wegdek afgefreesd en wordt een nieuwe asfaltlaag aangelegd. Tijdens de freeswerken is er geluidshinder mogelijk voor omwonenden in de buurt van de Rijksweg.

Werken overdag vanaf 28 september

Wegen en Verkeer werkt in de huidige planning drie weken aansluitend op de Rijksweg vanaf maandag 28 september (6u.) tot en met vrijdag 16 oktober. De Rijksweg wordt in twee fasen telkens over de volledige afstand aangepakt. De aannemer werkt overdag en met een vaste signalisatie die in beide fasen in de rijrichting van Tienen open zal zijn voor verkeer. De rijrichting Aarschot op de Rijksweg wordt afgesloten voor drie weken. 

Daarbij blijven over die afstand twee kruispunten open, zodat lokaal verkeer ten westen en ten oosten van de Rijksweg de doorsteek kan blijven maken: 

  • Kruispunt Roeselberg en Kasteeldreef
  • Kruispunt Groenstraat en Terheidse Hoek

Vanuit deze kruispunten kan lokaal verkeer ook tijdens de werken de Rijksweg blijven oprijden, maar dan enkel richting Tienen

Lees meer over