Kunstroute 2020 werkt alternatief programma uit

Kunstroute
De Vlaamse regering deelde gisterenavond mee dat de eerstvolgende weken geen evenementen mogen doorgaan. De geplande Kunstroute Noord-Oost Hageland 2020 kan dus niet plaatsvinden in zijn vertrouwde vorm. Maar de organisatoren proberen in allerijl een alternatief programma uit te werken.

De Kunstroute Noord-Oost  Hageland zou dit jaar plaatsvinden tussen 7 en 29 november. Maar door de nieuwe coronamaatregelen kan van dat feest niks in huis komen. "Op dit moment is het duidelijk dat onze algemene gezondheid voorrang krijgt", klinkt het bij de organisatie. "Kunst speelt een belangrijke rol  in het algemeen welzijn en culturele leven van velen, maar we moeten dit nu tijdelijk onderbreken. Daarom hebben we meteen beslist om de Kunstroute niet af te gelasten maar te verplaatsen naar volgend jaarHeb je een idee voor de volgende editie: laat het zeker weten! Noteer november 2021 alvast in je agenda, en laat ons snel weten of je volgend jaar mee doet. Liefst meteen."

"Maar we werken ook een alternatief uit voor de volgende weken: een uitgestippelde fietsroute langs ateliers in onze IGCS-gemeenten. Heb je de mogelijkheid om een kunstwerk zichtbaar te plaatsen in je voortuin of achter een raam? Geef het ons door, met wat korte uitleg over het kunstwerk. Op basis van deze gegevens werken we een alternatieve fietsroute uit."

Geef dus voor maandag 2 november door of je interesse hebt om deel te nemen aan de Kunstroute in november 2021, en of je deel wil nemen aan de alternatieve Kunstroute dit jaar. Dit kan beide door te mailen naar: kunstrouteigcs@gmail.com.

Lees meer over