Holsbeek vecht voor behoud buslijn 310

2 maart 2020 | 14u18 | Gepost door redactie
Holsbeek vecht voor behoud buslijn 310
Het gemeentebestuur van Holsbeek is er na lange discussies met De Lijn in geslaagd buslijn 310 te behouden in de toekomst.
Het bericht Holsbeek vecht voor behoud buslijn 310 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Twee jaar geleden legde De Lijn een hervormingsplan voor de buslijnen voor aan de gemeente Holsbeek, waarin lijn 310 alleen nog zou rijden vanuit Aarschot tot Holsbeek-Dorp (aan de Sportschuur). Ook ’s avonds na 22 uur en op zondag zou lijn 310 niet meer rijden. Vanuit Holsbeek-Dorp zou er een verbinding komen met de stadslijnen naar Leuven.

Het college van burgemeester en schepenen liet aan de Lijn weten dat een dergelijke ‘knip’ absoluut niet aanvaardbaar is. Deelgemeenten Kortrijk-Dutsel, Sint-Pieters-Rode en Nieuwrode zouden op die manier geen verbinding meer hebben naar Leuven. Vanuit Holsbeek-Plein zou men ook geen verbinding meer hebben met het gemeentehuis of de bibliotheek in Kortrijk-Dutsel.

Burgemeester en schepenen drongen sterk aan bij De Lijn om lijn 310  in elk geval vanuit Leuven door alle woonkernen van de gemeente tot in Aarschot te behouden. Dat is de eerste prioriteit voor het bestuur. In aanvulling daarop kunnen een aantal stadslijnbussen vanaf Hulsberg doorrijden tot in Holsbeek-Dorp.

De Lijn is op deze vragen van de gemeente ingegaan, en heeft de plannen hertekend zodat lijn 310 behouden blijft. Op uitdrukkelijke vraag van de gemeente zijn in het laatste voorstel ook de avondbussen behouden.

De bussen op zondag zijn voor De Lijn te weinig rendabel om ze te kunnen behouden na december 2021, wanneer de nieuwe planning in werking zou treden. Het aantal reizigers is op zondag erg laag. De gemeente blijft pleiten voor het behoud van de buslijn op zondag. Ook de uitbreiding van de nachtbus tot Nieuwrode en Aarschot blijft een vraag vanuit de gemeente.

Intussen is het gemeentebestuur blij met het behoud van lijn 310 en met de bijkomende bussen tussen Leuven en Holsbeek-Dorp.

Foto: www.holsbeek.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Holsbeek vecht voor behoud buslijn 310 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over