Holsbeek roept op om samen te zorgen voor elkaar

30 maart 2020 | 13u08 | Gepost door redactie
Stad roept op tot wereldwijde solidariteit met coronaslachtoffers
“Weet jij of jouw buur hulp kan gebruiken bij het boodschappen doen? Of krijgt hij graag een telefoontje?” Met een flyer die deze week in elke Holsbeekse brievenbus valt, roept de gemeente Holsbeek inwoners op om even te na te gaan of hun buur hulp kan gebruiken.
Het bericht Holsbeek roept op om samen te zorgen voor elkaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het coronavirus heeft een impact op heel wat mensen. Zeker voor kwetsbare mensen en ouderen kan het coronavirus gevaarlijk zijn. Zij mijden dan ook best grote groepen mensen: openbaar vervoer, grootwarenhuizen en andere winkels. Om dat mogelijk te maken, startte de gemeente Holsbeek samen met Give A Day het online platform Holsbeek Helpt. Op dat platform kunnen inwoners zich aanbieden om bijvoorbeeld iemands boodschappen te doen, naar de apotheker te gaan of eens een telefoontje te doen.  

“Op het platform van Holsbeek Helpt hebben we ondertussen een golf van solidariteit gezien. Heel veel Holsbekenaren willen hun medemens graag helpen. We stellen echter vast dat mensen soms niet goed durven hulp te vragen. Daarom heeft de gemeente deze flyer opgemaakt. We willen een beroep doen op de burgerzin van elke Holsbekenaar om – op een veilige manier  –  te kijken of alles oké is met zijn of haar buurman of buurvrouw. Zo kunnen we allemaal een oogje in het zeil houden. Wanneer iemand hulp kan gebruiken of gewoon blij zou zijn met een tekening van een kind uit de buurt, kan men dit doorgeven via ons online platform (holsbeek.helpt@holsbeek.be of 016 31 42 70). En zo kan iedereen een steentje bijdragen in onze strijd tegen corona,” aldus burgemeester Hans Eyssen.

Op Holsbeek Helpt worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kan bijdragen als vrijwilliger of om hulp vragen. 

Dit kan:

Het bericht Holsbeek roept op om samen te zorgen voor elkaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over