Holsbeek neemt deel aan de actie 10.000 stappen

10 maart 2021 | 13u08 | Gepost door redactie
Meer dan 10.000 wandelaars op stap achter eigen computer
Voor de coronacrisis bewoog slechts 6 op de 10 Vlamingen voldoende voor een goede gezondheid. Sinds januari geeft bijna 1 op de 2 personen van 18 jaar en ouder aan dat ze minder bewegen door de coronacrisis. Bij jongvolwassenen is dat zelfs 57 procent. Ook alarmerend is dat bij mensen met een aandoening, die net baat hebben bij extra beweging, ook 47 procent minder beweegt dan voorheen. Holsbeek neemt als gemeente dan ook graag deel aan de actie '10.000 stappen - elke stap telt'!

Want beweging helpt ons niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Er is sterk bewijs dat beweging het risico op depressie vermindert en de symptomen van depressie minder erg maakt. Fysiek actieve mensen versterken ook hun immuunsysteem.

"Samen met de Welzijnsraad zoeken we straten in Holsbeek die zich kandidaat willen stellen als stapstraat en hiermee hun bewoners aanzetten tot (meer) bewegen", aldus Anne Van Goidsenhoven (Open Vld), schepen van Welzijn. "Elke stapstraat in Holsbeek ontvangt van de gemeente een bordje met daarop de vermelding van het aantal stappen dat je straat lang is. Het bordje is gratis en de technische dienst van de gemeente zorgt voor de bevestiging van het bordje aan jouw straat. Wil jij je straat kandidaat stellen? Stuur dan voor 1 april een mailtje naar welzijn@holsbeek.be of telefoneer naar 016 62 95 02, met je kandidaatstelling. De Welzijnsraad verzamelt alle kandidaturen en brengt jullie nadien op de hoogte."

Meer info over de actie ’10.000 stappen - elke stap telt’ vind je op https://10000stappen.gezondleven.be.

Lees meer over