Oud-burgemeester van Herent Willy Kuijpers overleden aan corona

Willy Kuijpers
Gisteren is Willy Kuijpers, voormalig burgemeester van Herent, overleden in UZ Gasthuisberg. Hij stierf aan de gevolgen van corona. Kuijpers, die een lange politieke carrière achter de rug had, werd 83 jaar.

Het leven kan vreemd lopen. Willy Kuijpers belandde een tijd geleden in het ziekenhuis met een beenbreuk door een val in zijn tuin. Daarvan herstelde hij goed, maar op de dienst traumatologie in UZ Leuven kwam hij een veel grotere vijand tegen: Covid-19. Aanvankelijk leek hij ook hier tegen opgewassen, maar de laatste week verslechterde zijn toestand plots snel. Tot hij gisteren om 16.10 uur zijn laatste adem uitblies, amper een uur nadat hij bezoek had gekregen van zijn kleinkinderen.

Kuijpers stond in zijn gemeente – en ver daarbuiten – bekend al een warm en geëngageerd man. Voor de Volksunie, en later voor N-VA, was hij in Herent actief als gemeenteraadslid, eerste schepen en burgemeester. Maar ook op het hogere politieke niveau verdiende hij zijn strepen. Zo was hij volksvertegenwoordiger, Europees parlementslid, senator en Vlaams parlementslid. Burgemeester van Herent bleef hij tot 2012, maar zelfs nadien verdween zijn engagement niet helemaal. Hij was een warm man die zich inzette voor alle problemen, zowel van dorpsgenoten, pleegkinderen als de Basken en Armeniërs.

Kuijpers laat een vrouw Lieve en vijf kinderen na.

Willy Kuijpers

Lees meer over