Verdachte van koperdiefstal in Kessel-Lo aangehouden door onderzoeksrechter

Asfalteringswerken Eenmeilaan starten al op 8 april

De Leuvense politie stelde op dinsdagochtend 9 april omstreeks 2.40 uur vast dat er in een geparkeerd voertuig met vreemde nummerplaat op de Eenmeilaan in Kessel-Lo zichtbaar rollen koperdraden in de kofferruimte lagen. 

Daarnaast lagen er vlak bij het geparkeerde voertuig rollen koperdraden tegen betonnen blokken. De betonnen blokken verhinderen de doorgang naar de sporen. Verschillende politieploegen, waaronder de hondengeleider met een hond, kwamen ter versterking om nazicht uit te voeren in het domein nabij de sporen.

Dankzij grondig speurwerk van de verschillende politieploegen kon een 28-jarige Roemeense verdachte worden opgemerkt. De man werd gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. Tijdens de fouille van de kledij van de verdachte werd de autosleutel van het verdachte voertuig teruggevonden. In zijn verhoor ontkende de verdachte elke betrokkenheid met de feiten, ondanks bezwarende vaststellingen.

Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor diefstal. De 28-jarige verdachte werd op woensdag 10 april voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Die besloot de verdachte aan te houden. De verdachte verscheen op vrijdag 12 april voor de raadkamer die de aanhouding van de verdachte bevestigde. De spoorwegpolitie zal onder leiding van de onderzoeksrechter het onderzoek verderzetten.

Lees meer over