Kwartet hangt jaren cel boven het hoofd na afpersing met luchtdrukgeweer: vrouw kreeg kogel in de nek

Vier verdachte dieven betrapt in Leuven en Bertem

Er werden celstraffen tussen zes en drie jaar gevorderd op de Leuvense rechtbank voor vier mannen die worden beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen en een poging tot afpersing. Het gebeurde allemaal op 11 mei 2023 in Haacht.

Beklaagde J.V. (43) had een gestolen motorfiets gekocht bij het latere slachtoffer. V. gaf de motor terug aan de eigenlijke eigenaar. Hij hield de politie erbuiten. Die dag gaf de veertiger drie van zijn vrienden de taak om 2.500 euro te recupereren bij de man waar hij de gestolen tweewieler had verkregen.

Eén van de drie uitvoerders van de strafexpeditie nam een luchtdrukgeweer, waarmee hij enkele keren vuurde. Het slachtoffer werd geraakt aan zijn oogkas, met mogelijk blijvende schade. Zijn vrouw kreeg een kogel in de nek, deze werd nadien operatief verwijderd. Voor schutter B.P. (38) werd zes jaar cel gevraagd. Voor de opdrachtgever J.V. vijf jaar en voor een duo dat mee naar Haacht ging, maar de woning van het slachtoffer niet betrad, werd drie jaar cel gevorderd. Op 16 april zal het duidelijk worden welke straffen de Leuvense correctionele rechter zal uitspreken.

Lees meer over