Mankende bever gebeten door hond

4 maart 2024 | 16u23 | Gepost door redactie
Bever
Zondagavond omstreeks 20 uur bracht het Wildlife Intervention Team een bever vanuit Oud-Heverlee naar het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.

Het dier was duidelijk gewond: het mankte met een voorpoot en miste alvast één snijtand. "Hierdoor dachten we direct aan een verkeerslachtoffer. Maar na de nodige rust, gingen we deze voormiddag met de bever op consultatie in de dierenkliniek De Aak in Koersel/Beringen. De bever werd verdoofd waardoor deze perfect onderzocht kon worden. Hierdoor bleek ondere andere dat dit dier al geruime tijd geleden een snijtand verloor. Het letsel in de mond was mooi genezen", klinkt het.

"Wat niét mooi genezen was, warende de letsels ten gevolge van bijtwonden door een hond. Deze grote etterende wonden waren de oorzaak van de verzwakking en de slechte conditie van deze bever. De pels werd rond de wonden geschoren en de wonden werden gedraineerd. Een goed anderhalf uur later verlieten we de verzorgingskamer. Een straffe antibioticumkuur werd, naast de nodige pijnstilling opgestart", zo laten ze weten bij het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.

Bever

Lees meer over