Animal Rescue Service haalt drie reeën op

Reëen

Animal Rescue Service VZW beleefde een drukke zaterdagmorgen. "Op anderhalf uur tijd haalden we maar liefst drie reeën op", klinkt het.

 

"De eerste haalden we op in Leuven op de Geldenaaksebaan op vraag van een politieploeg die bij de ree bleef tot onze aankomst. Gelukkig geen ernstige kwetsuren maar enkel wat hoofdpijn van de slag. Vanop de Geldenaaksebaan werden we door de politie doorgestuurd naar een andere ploeg die in het centrum van Kessel-Lo stonden achter het station in Leuven waar een ree in een stadstuintje zat.  Hoe de bok daar terechtkwam is voor iedereen een raadsel. Gezien de kleine ruimte en dat we maar met 2 personen waren was het even improviseren. Een net hangen ging teveel tijd in beslag nemen en zou de reebok langs de achterzijde over een lagere draad kunnen springen. Dit was geen optie gezien we dan naar de achterburen moesten. Dus: vanaf hij achter het tuinhuis verdween was het even verstand op nul en hem verrassen. Zo gezegd zo gedaan enn na een klein gevechtje werd hij door de woning van de mensen richting onze wagen gebracht", klinkt het.

"Uitzonderlijk moesten ze dus met twee even in een reekist zitten. We gingen de bok in een natuurgebied verderop vrijlaten en blijkbaar was de aangereden geit ook bekomen of ze was onder de indruk van de charmes van de bok. Want ze besliste ineens mee uit de kist te springen met de bok om samen de bossen te gaan veroveren. Een half uurtje later kregen we een telefoontje van het Natuurhulpcentrum voor een ree in Lubbeek in een tuin. Deze was echter heel mager en had nog maar weinig kracht en fut. Natuurlijk werd deze jonge reegeit meteen richting opvangcentrum gebracht om de nodige verzorging te krijgen."

Lees meer over