Goud voor Eline Panis en Marthe Dedecker op het EK Dancestars in Duitsland

Eline en Marthe uit Haasrode dansen
In het Duitse Kalkar vond van 26 tot 29 mei het Europees Kampioenschap Dancestars plaats. Eline Panis en Marthe Dedecker werden met hun dans ‘Fly’ geselecteerd in de categorie duo showcase modern jazz U15. Ook hun team Flow van dansschool Pump ’n Dance uit Wilsele mocht met een wildcard deelnemen aan het EK. Ze kwamen met een gouden en een zilveren medaille terug naar huis.

Doordat ze het afgelopen jaar als duo enkele danswedstrijden gewonnen hadden, en tweede waren op het BK, mochten deze buurmeisjes uit Haasrode ook naar het EK van Dancestars. “We hebben er echt naar toe geleefd en nog hard gewerkt aan onze dans, samen met onze coaches Lise Lambrechts en Kaat Willekens”, aldus Marthe. “Dat we uiteindelijk de gouden medaille mee naar huis mochten nemen, is echt de kers op de taart van ons dansseizoen.”

Ook met hun team Flow mochten ze deelnemen in de categorie team modern jazz U15. “Het werd heel spannend: na de eerste ronde konden we ons nog niet rechtstreeks plaatsen voor de finale, maar tijdens de herkansing wisten we wel een finaleplaats uit de brand te slepen. Uiteindelijk konden we in de finale teams uit Duitsland, Nederland en België verslaan en behaalden we zilver”, vertelt Eline blij.

“Het was een superfijne ervaring om deel te nemen. Niet alleen mochten we een dagje school missen hiervoor, we konden er tussen de wedstrijden door ook deelnemen aan workshops, zoals die van de Belgische choreograaf Laurent Flament”, aldus Marthe. Eline vult aan: “Dat we zowel als duo als met Flow een medaille wonnen, oversteeg onze verwachtingen. We hebben al super veel goesting in het nieuwe dansseizoen.”

Goud voor Eline en Marthe op het EK Dancestars in Duitsland

Lees meer over