Twee maanden wegenwerken op E40 tussen Brussel en Tienen

E40
Tijdens de maanden mei en juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) asfalteringswerken en lokale herstellingen uit aan het wegdek op een aantal snelweglocaties van de E40 tussen de grens met het Brussels gewest en Tienen. De werken worden grotendeels ’s avonds en ’s nachts en per locatie in een weekend uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden.

De aannemer brengt overal een nieuwe onderlaag en bovenlaag asfalt aan en voert op een aantal locaties ook betonherstellingswerken uit. Op de kaart hieronder staan de verschillende werken op de E40 aangeduid die de gemeenten Kraainem, Zaventem, Bertem, Bierbeek, Boutersem en Tienen doorkruisen.

Bekijk hier de overzichtskaart en link door naar: www.wegenenverkeer.be/onderhoud-e40

De werken worden verdeeld over 6 weekends in mei en juni. De eerste werken op de E40 starten in Bertem op tijdens het weekend van 13 tot 16 mei: 

Complex BERTEM: Herstellingswerken aan 2 rechtse rijstroken richting Brussel over een lengte van 300 meter.

  • Doorlopend werken van vrijdagavond 13/05/22 (18 uur) tot maandagochtend 16/05/22 (5 uur)

  • Ingrepen: Frezen bovenste laag asfalt, uitbreken van slechte delen en herstellingen aan het doorgaand gewapend beton, aanbrengen van een versterkende, scheurremmende onderlaag en tenslotte nieuwe bovenlaag met markeringen.

  • Afgesloten: Ter hoogte van op-en afrit Bertem worden 2 rechtse rijstroken voor verkeer komende van E314 afgesloten

  • Open: Verkeer komende van Luik vanaf wisselaar met E314 heeft op de E40 nog 2 linkse rijstroken ter beschikking. Verkeer komende van E314 kan makkelijk invoegen op de vrije rijstrook.

    Verder wordt er op de E40 nog drie weekends gewerkt ter hoogte van complex Kraainem en een weekend aan complex Heverlee en Boutersem.

Lees meer over