Leo Club Leuven en Tienen verkopen ontbijtmanden ten voordele van verschillende goede doelen

10 november 2020 | 07u20 | Gepost door annpeeters
monte rosa
De Leo clubs van Leuven en Tienen verkopen online Sinterklaasontbijtmanden om tijdens de lockdown toch geld te kunnen inzamelen voor hun goede doelen: Huize Levenslust, Monte Rosa en Kom Op Tegen Kanker.

Monte Rosa is een Leuvense vzw binnen de jeugdhulp die kinderen, jongeren en hun gezinnen begeleidt. Huize Levenslust is een opvangtehuis voor geplaatste kinderen in Orsmaal. 

Leo clubs zijn ontstaan als jeugdafdeling van de Lions clubs, voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Leo’s zetten zich in voor de maatschappij op nationaal en internationaal niveau. Zo werven ze fondsen via de organisatie van activiteiten en gebruiken zij deze fondsen om hun zelf gekozen sociale doelen te steunen. Leo’s steken hun handen uit de mouwen. De ingezamelde fondsen worden niet zomaar weggegeven maar gebruikt om samen met een sociale doelgroep aan de slag te gaan.

In normale omstandigheden betekent dit dat ze verschillende keren per jaar fundraisers organiseren. Dit kan gaan van een quiz-avond in thema tot een concert van Scala. Geen enkele uitdaging is te groot voor de leo’s.

Door de corona konden de normale activiteiten jammer genoeg niet doorgaan en moesten er creatieve oplossingen gezocht worden. Daarom sloegen Leo Club Leuven en Leo Club Tienen dit jaar de handen in elkaar en kwamen op het idee om ontbijtmanden te verkopen rond Sinterklaas zodat ze met de opbrengst van de manden ervoor kunnen zorgen dat de Sint in elk schoentje iets kan achterlaten.

Om de manden te vullen, werkten ze zoveel mogelijk samen met lokale handelaars omdat ze weten dat ook zij door deze coronacrisis hard werden geraakt. Er zijn 2 soorten manden: een mand voor volwassenen en een mand op kindermaat. De manden zijn gevuld met lekkers van bij de bakker, beleg, fruit, speculaas en uiteraard ook sinterklaaschocolade. De volwassen versie kost 40 euro maar deze is voorzien voor 2 personen. De kindermand kost slechts 10 euro. Bijkomend verkopen ze ook nog flessen cava voor 12 euro per stuk waarvan de opbrengst integraal naar Kom Op Tegen Kanker gaat.

Bestellen kan tot 26 november via de website van Leoclub Tienen of Leoclub Leuven. De manden worden geleverd op 6 december en zijn coronaproof ingepakt. 

Lees meer over