Ferm kinderopvang wil netwerk van 1700 onthaalouders uitbreiden

11 september 2021 | 10u41 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
Vlaams-Brabantse kleuterscholen krijgen vandaag pak extra middelen
Omdat de vraag naar opvang alsmaar groter wordt, wil Ferm kinderopvang het netwerk van onthaalouders in Vlaanderen uitbreiden. Ze organiseren daarom op 22 september jobdagen op verschillende locaties: Brecht, Geel, Houthalen, Hooglede, Lier, Londerzeel, Mere, Tienen en Wijgmaal.

Jaarlijks vangt Ferm Kinderopvang ongeveer 60 000 kinderen op.  Onthaalouders vangen 0 tot 3-jarigen op terwijl de ouders gaan werken of een opleiding volgen. Dit gebeurt in hun eigen woning of op een locatie met meerdere onthaalouders samen. 

Omdat de vraag naar opvang alsmaar groter wordt, wil Ferm kinderopvang het netwerk van onthaalouders in Vlaanderen uitbreiden.

Ze werken onder een apart sociaal statuut waardoor ze geen belastingen op hun inkomen hoeven te betalen. Ze krijgen professionele begeleiding en worden administratief ondersteund.

Onthaalouder Karin vertelt:

‘In begin was het moeilijk om alles georganiseerd te krijgen met al die kindjes in huis, maar na een tijd werd dit een automatisme. Je rolt er stilaan in en leert elke dag bij. Zo laat ik mijn eigen kinderen ook meehelpen en meespelen in de opvang. De kleintjes vinden dit fantastisch en mijn  kinderen leren hierdoor delen, sociaal zijn en verantwoordelijkheid opnemen. Ik betrek de opvangkinderen ook bij het huishouden. Ze helpen me bijv.. bij het koken: aardappeltjes die ze zelf mogen wassen, smaken natuurlijk des te beter!
Het moeilijke aan de job vind ik de langere werkdagen, maar gelukkig kan ik van thuis uit werken.’

Op 22 september organiseert Ferm Kinderopvang een jobdag op verschillende locaties: Brecht, Geel, Houthalen, Hooglede, Lier, Londerzeel, Mere, Tienen en Wijgmaal.

Er is ook een digitaal alternatief voorzien.

Inschrijven kan via www.SamenFerm.be/jobdag

Lees meer over