Steffi Van den Broeck dingt naar het kroontje van Miss Exclusive

27 augustus 2020 | 10u55 | Gepost door annpeeters
Steffi van den broeck
Miss Exclusive zal normaal gezien doorgaan op 20 februari 2021in Sotto’s, als Covid-19 het toelaat tenminste. In deze editie nemen 22 finalistes het tegen elkaar op, één van hen is Steffi Van den Broeck uit Linden.

"Ik ben Steffi Van den Broeck, 21 jaar en afkomstig uit het mooie Linden. Ik heb me dit jaar ingeschreven voor de miss verkiezing Miss Exclusive 2021 om mee te strijden voor het kroontje, maar ook om me in te zetten voor het milieu en het verbeteren van onze aarde. Miss Exclusive is een zeer unieke verkiezing, omdat hier niet enkel naar het uiterlijk wordt gekeken, maar ook erg naar het innerlijke. Daarnaast is deze verkiezing erg betrokken bij het milieu en het klimaat, zo moet elke finaliste een aantal opdrachten voltooien die te maken hebben met dit thema. Dit jaar zit alles in een 'exclusive jungle'-jasje, een fijn thema. We hebben een leuke groep, waarmee we al heel wat activiteiten gedaan hebben, zoals een citygolf, lasershooten en een fijne teambilding."

Steffi heeft lang getwijfeld om zich in te schrijven: "Ik was bang voor de reacties van anderen, wat iedereen zou denken,… Uiteindelijk heb ik me toch ingeschreven, puur voor mezelf. Ik heb namelijk een heel laag zelfbeeld en worstel al heel lang met een enorme onzekerheid. Ik ben zwaar gepest geweest in de lagere school. Toen werd er bijvoorbeeld eten in mijn haar gegooid of werd ik door heel men klas met sneeuwballen bekogeld. Deze dingen zijn me al heel mijn leven bijgebleven. Ik hoop met deze verkiezing meer zelfzeker te worden en me minder aan te trekken wat anderen van me vinden. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor andere meisjes en jongens, hen tonen dat je sterker bent dan je pesters en dat ze absoluut niet jouw leven zouden mogen beïnvloeden. Pesten kan je echt mee vormen als persoon, dat moet je proberen los te laten."

De winnares van de wedstrijd krijgt, naast de titel van Miss Exclusive, ook de titel van Miss Earth Belgium en mag België gaan vertegenwoordigen op de internationale verkiezing ‘Miss Earth’. Deze vindt elk jaar plaats in de Filippijnen. 

Stemmen

Je kan via een sms een stem uitbrengen door ‘EXCLUSIVE (spatie) en dan nummer van de kandidaat. voor Steffi is dat het nummer 14, dus 'EXCLUSIVE 14' sturen naar 6630 (1euro/sms).

"Ook is Miss Exclusive een meterschap aangegaan met Vzw Vrienden der blinden, ze zijn meter van de blindgeleide hond Gracie. Om het project te steunen, verkoopt elke finaliste 900 zakjes snoep, waarvan dan een groot deel van opbrengst naar dit goed doel gaat. Snoepers kunnen me ook contacteren voor de aankoop van een zakje snoep, in de week van wereld hondendag en met Gracie in het achterhoofd, zal dat extra smaken."

Lees meer over