Bestuurder (98) belandt met wagen in gevel Hubo

ongeval

Aan de Staatsbaan in Lubbeek deed zich vrijdagnamiddag om iets na 14 uur  een ongeval voor, waardoor een wagen in de gevel van de nieuwe Hubo terechtkwam.

De bestuurder, een 98-jarige man uit Lubbeek, werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. "Voor de man in de winkel gekatapulteerd werd, was er een aanrijding met een ander voertuig. Wie daar in de fout ging, maakt deel uit van het onderzoek. Ook de getuigenpistes worden onderzocht. DE man werd door de brandweer uit de wagen gehaald en werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar het gaat op het eerste zicht slechts om enkele kleine snijwonden. Ook de andere bestuurder die bij het ongeval betrokken was, werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis", zegt hoofdcommissaris van de politiezone Lubbeek, Walter Vranckx. Door het ongeval ontstond een lange file op de Staatsbaan. Beide voertuigen werden getakeld.

De getroffen Hubo-winkel opent op 1 mei de deuren. "Er is voor duizenden euro schade aan onze winkel, maar dat brengt de opening op 1 mei niet in het gedrang. We zijn vooral blij dat de man zo goed als ongedeerd is", zegt Sabrina Wynants van Hubo Herent, Hubo Zaventem, Hubo Tienen en Hubo Lubbeek.

Video file

Lees meer over