Honderden mensen aanwezig bij eenmalige heropening Café De Witpen tijdens avondkoers in Linden

Melanie Vermaelen (90, rechts op de foto) kwam nog een keer naar De Witpen, na 55 jaar trouwe dienst.

Gisteren was het de eenmalige heropening van het mythische Café De Witpen in Linden. Dat gebeurde ter ere van de avondkoers voor elites zonder contract en beloften in en rond de Gemeentestraat. Voormalig uitbaatster Melanie Vermaelen (90) kwam een kijkje nemen en zag dat het goed was. 

Ondanks de warme temperaturen kon de traditionele avondkoers op flink wat aandacht rekenen. Er kwamen 83 renners aan de start. In de slotfase ontstond een kopgroep van 27, daaruit reden vijf renners weg. De Antwerpenaar Jeroen Vercammen won de race.

Aan Café De Witpen, de bakermat van de organiserende Lindense Wielervrienden, werden zoals vanouds pintjes, wittekes van Hoegaarden en frisdranken massaal aan de man gebracht. Achteraan zat de wedstrijdjury en ook de organisatie. In het café zelf genoot voormalig uitbaatster Melanie (90) van de aandacht en de 'klappekes' met vriendinnen die ze al even niet zag. "Ik ben blij dat er nog zoveel volk iets kwam drinken", klonk het. Zij stopte eind vorig jaar met De Witpen na 55 jaar trouwe dienst.

Na de koers werd er nog lang nagekaart over het gegeven waar plaatselijke favorieten Dag Verbeeck uit Wilsele (negende) en Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo (tiende) het hadden laten liggen. 

Lees meer over