De Witpen in Linden heeft deur gesloten: “Nachten niet van geslapen”, vertelt cafébazin Melanie (89)

Melanie Vermaelen moest met spijt in het hart café De Witpen sluiten.

Het was een harde en moeilijke beslissing maar na 55 jaar trouwe dienst heeft Melanie Vermaelen (89) de deur van café De Witpen in Linden gesloten. Niet omdat ze perse met pensioen wou gaan, wel omdat haar gezondheid het niet meer toelaat om dag in dag uit pintjes te tappen voor haar trouwe klanten. “Het raakte me dat mijn klanten mee afscheid kwamen nemen op 11 november”, aldus Melanie.

Voor Melanie Vermaelen uit Linden zal 11 november altijd een moeilijke dag blijven. Het was de dag waarop ze afscheid moest nemen van haar levenswerk: café De Witpen in Linden. De 89-jarige cafébazin was nochtans van plan om door te gaan tot haar 90ste verjaardag maar de gezondheid begint haar parten te spelen en bijgevolg moest Melanie een moeilijke beslissing nemen. “Ik heb er nachten niet van geslapen”, vertelt Melanie die al 55 jaar achter de toog van café De Witpen staat. “Het is moeilijk om afscheid te nemen van mijn trouwe klanten. Ik zal helaas geen pintjes meer kunnen tappen voor hen maar ik hoop ze wel nog af en toe te zien. Na mijn val kreeg ik veel last van mijn arm en dat is niet erg handig als je beroep cafébazin is…Het raakt me dat al mijn trouwe klanten mee afscheid kwamen nemen van De Witpen.”

Voor die klanten dreigt nu het zwarte gat want De Witpen wordt niet overgenomen. “Nee, het is voorbij maar ik kan wel terugblikken op een heel mooie tijd in mijn café. De ‘kameraadschap’ tussen de mensen was altijd heel groot. En ik heb nooit de politie moeten bellen voor een ruzie of zo. Ik ga de klanten heel erg missen en zij mij ook.  Tegen mijn kleinkinderen en achterkleinkinderen zeg ik vaak dat ze de goede dingen in het leven moeten koesteren. Voor je het weet, is het allemaal voorbij. Nu moet ik met pensioen op mijn 89 jaar. Ach, ook dat is een mooie leeftijd, al had ik toch graag verder café gedaan tot mijn 90ste.”

De Witpen

Lees meer over