Weinig leerlingen in de opvang van Leuvense scholen: richtlijnen goed opgevolgd

16 maart 2020 | 17u09 | Gepost door redactie
Nieuw aanmeldsysteem secundair onderwijs is groot succes
Sinds vandaag zijn de lesactiviteiten op scholen opgeschort. Elke school voorziet wel opvang voor kinderen waarvoor de ouders in de gezondheidszorg of in de essentiële sectoren werken of wanneer de ouders geen andere mogelijkheid hebben dan opvang bij de grootouders. Uit de aanwezigheidscijfers van de Leuvense scholen blijkt dat de meeste ouders een alternatief voor de schoolse opvang gevonden hebben.
Het bericht Weinig leerlingen in de opvang van Leuvense scholen: richtlijnen goed opgevolgd verscheen eerst op Leuven Actueel.

De Leuvense scholieren en hun ouders volgen de richtlijnen goed op, zo blijkt uit de aanwezigheidscijfers van de Leuvense scholen. In het kleuteronderwijs was 7 procent van de kinderen in de opvang. In het lager onderwijs ging het om 3 procent. Voor het secundair onderwijs was slechts 0,16 procent van de leerlingen op school aanwezig. Het grootste deel van de aanwezige kinderen hebben ouders in de zorg of een andere essentiële sector, of hadden geen alternatief voor grootouders.

“Dat ouders hun kinderen zo veel mogelijk thuis opvangen, is cruciaal voor de algemene gezondheid en voor de zorginstellingen. Ik ben tevreden dat de richtlijnen in Leuven goed opgevolgd worden”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

“Het is erg knap hoe snel de scholen zich georganiseerd hebben om deze ochtend kinderen op te vangen. Vandaag was de opkomst beperkt, maar de scholen en de medewerkers van Kinderkuren blijven klaar staan voor de kinderen van ouders met opvangproblemen”, zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera. “De samenwerking met en tussen de Leuvense scholen verloopt heel vlot, waarvoor ik iedereen graag wil bedanken. Op die manier kunnen we snel reageren en de scholen goed ondersteunen. De komende dagen en weken blijven we overleggen met de onderwijssector en houden we de vinger aan de pols.”

Het bericht Weinig leerlingen in de opvang van Leuvense scholen: richtlijnen goed opgevolgd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over