Weinig interesse in gratis shuttlebussen, toch wordt project verlengd

shuttle
De stad Leuven verlengt het project met de gratis shuttlebussen, die op zaterdagen en koopzondagen tussen parking Vaartkom en het stadscentrum pendelen. Een beslissing die maar liefst 100.000 euro kost. “Waanzin”, vindt Katrien Houtmeyers van oppositiepartij N-VA. Zij stelt voor om tijdelijk 1 uur gratis parkeren in te voeren in de binnenstad. Kwestie van de Leuvense handel en horeca maximaal te ondersteunen in coronatijden.

Sinds eind vorig jaar kunnen bezoekers van Leuven hun wagen op zaterdagen en koopzondagen achterlaten aan de rand van de stad, in parking Vaartkom, en van daaruit gratis met een e-shuttlebusje pendelen naar het centrum. Een nobel initiatief, dat het stadsbestuur nu wil verlengen tot maart 2021. Een beslissing waar liefst 100.000 euro aan vasthangt.

Oppositiepartij N-VA is niet te spreken over de verlenging van het project. Vooral omdat er volgens de laatste cijfers nauwelijks mensen gebruikmaken van de shuttlebusjes. “Op één dag zitten er 100 mensen op de busjes, wat neerkomt op drie personen per shuttle”, zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers (N-VA). “Daarmee missen ze totaal hun doel. Vooral in deze moeilijke coronatijden moeten we onze Leuvense horeca en handel maximaal ondersteunen en het voor bezoekers zo gemakkelijk mogelijk maken om naar de stad te komen. Leuven is nu eenmaal de belangrijkste centrumstad in de buurt, en dus moet je die zo bereikbaar mogelijk maken voor bezoekers uit de hele provincie. Daarom stellen wij voor om tijdelijk 1 uur gratis parkeren in te voeren in het centrum. Op die manier ga je meer mensen aantrekken. Schadelijk voor het milieu? In deze coronatijd, waarin handelaars het extra moeilijk hebben, vind ik de ondersteuning van onze economie net even belangrijker.”

Katrien Houtmeyers van N-VA kritisch over ‘papieren LVN’

Lees meer over