Veelpleger die zich als profvoetballer voordoet, vrouwen oplicht en rammel geeft riskeert 18 maanden cel

21 maart 2024 | 11u23 | Gepost door redactie
Vier verdachte dieven betrapt in Leuven en Bertem

Tamim A. (23) uit Kortrijk zou minstens vijftien vrouwen hebben opgelicht voor 31.000 euro. Dat zou volgens twee van zijn slachtoffers, waaronder een Leuvense, maar een klein deel van een groter geheel zijn zowel qua geldsom als vrouwelijke doelwitten.

D. uit Leuven en M. uit Waregem werden het slachtoffer van deze de 'Tinder swindler', vernoemd naar een populaire Britse misdaaddocumentaire over een oplichter. Op het eerste gezicht gaat het om dit duo en dertien andere slachtoffers. Wroeging lijkt hij niet te hebben, daar hij zijn kat stuurde naar de rechtbank waar 18 maanden cel voor hem werd gevraagd.

De Leuvense leerde Tamim A. begin oktober 2023 kennen. Na een week communiceren via Instagram werd besloten om 'in real life' af te spreken. Dat gebeurde in zijn Kortrijk. Al op de eerste afspraak vroeg de dertiger om geld, daar zijn bankkaart niet werkte. Ze schreef geld over naar zijn rekening, via een printscreen leek het alsof hij haar dat had teruggestort, maar dat was niet zo.

“Hij nam me mee naar zijn tante en oma en ik mocht zelfs naar het verlovingsfeest van zijn nicht. Niet veel later waren we zelfs bijna verloofd en gingen we een ring kopen”, zo vertelde een slachtoffer aan HNB. Toen ze even later terug was van een reis, was ze al voorgesteld aan zijn familie. “Zonder het te beseffen zat ik in een relatie. Ik zat helemaal in zijn leefwereld. Ik wilde zorgen voor hem, want hij sukkelde wat met zijn mentale gezondheid. Maar hij misbruikte mijn vertrouwen. Ik voerde hem na een paniekaanval naar het ziekenhuis, tot drie keer toe”, klonk het bij HNB.

De oplichter had haar ook wijs gemaakt dat zijn moeder advocate was en zijn vader een rijke arts. Hij claimde profvoetballer te zijn en dat hij een contract zou tekenen bij Eendracht Aalst. Ondertussen bleef hij maar geld van haar afhandig maken, onder andere via de Litouwse bankapplicatie Revolut. Midden december begon het haar te dagen. Ze betrapte hem op oplichting van een verkoopster van luxehandtassen, zijn reactie bestond uit een scheldsessie en hij zei dat haar enige taak bestond uit kuisen, koken en haar klep houden. Daarna werd ze twee dagen in zijn flat opgesloten, meermaals geslagen en bedreigd met een pistool, dat bleek nadien nep te zijn. Ze kon via haar moeder ontsnappen en gaf hem aan bij de politie.

Beide aanwezige slachtoffers willen dat het snel gaat, daar hij aan een enorm tempo slachtoffers blijft zoeken terwijl hij nog in vrijheid is. Hij zou een gok- en drankverslaving hebben.

Lees meer over