Syrische winkeldief die 'onbewust' stal overgebracht naar gevangenis

FNAC
Dinsdag werd een verdachte betrapt op een winkeldiefstal in de FNAC in de Vital Decosterstraat in Leuven.

Een man gedroeg zich volgens de bewakingsagent erg vreemd, waarop deze besloot de man in het oog te houden via de camerabeelden. Daarop kon de bewakingsagent zien hoe de man zich achter een rek verstopte, hierna een doos terugzette en de winkel wilde verlaten zonder te betalen. Bij controle bleek de doos leeg te zijn, terwijl hier een muziekbox in hoorde te zitten. De bewakingsagent kon de verdachte net buiten de winkel staande houden en verwittigde de politie. Bij controle werd de gestolen muziekbox bij de verdachte teruggevonden. Er konden eveneens verschillende spullen uit het Kruidvat teruggevonden worden, waarvoor de verdachte geen kassaticket had. Bij controle van de camerabeelden van het Kruidvat bleek dat de verdachte ook hier de spullen gestolen had.  

De verdachte betreft een man van 32 jaar oud met Syrische nationaliteit, zonder wettelijke verblijfplaats in België. In zijn verhoor verklaarde hij dat hij onder invloed was van alcohol en drugs, hij wist niet goed wat hij aan het doen was. De muziekbox had hij niet doelbewust gestolen, zo zei hij. De diefstal bij het Kruidvat ontkende hij.  

Het parket van Leuven heeft besloten om de verdachte te dagvaarden volgens de snelrechtprocedure. De verdachte moet zich begin maart komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor diefstal. De verdachte had nog een bevel tot gevangenneming open staan wegens een eerdere veroordeling en zal worden overgebracht naar de gevangenis.

Lees meer over