Steun mee de handel en de zorg

23 April 2020 | 14u38 | Gepost door redactie
Steun mee de handel en de zorg
Ook onze Leuvense handelaars worden getroffen door de coronacrisis en velen zijn de afgelopen weken in moeilijke economische omstandigheden terecht gekomen. Zowel nationaal, regionaal als lokaal hebben de overheden verschillende steunmaatregelen en initiatieven gelanceerd om de financiële impact toch enigszins te beperken voor wie getroffen wordt.
Het bericht Steun mee de handel en de zorg verscheen eerst op Leuven Actueel.

Katrien Houtmeyers (federaal parlementslid N-VA): “Leuven heeft een webshop opgericht ‘www.steunmee.be’?utm_source=rss&utm_medium=rss waarmee we lokale handelaars vandaag kunnen helpen door nu een tegoedbon voor hun producten en diensten te kopen, die je dan later kan innen wanneer de winkels opnieuw open zijn. De N-VA-fractie vindt dit een uitstekend initiatief om onze handelaars te ondersteunen in een bijzonder moeilijke periode.”

“Naast de handelaars die vandaag nauwelijks of niet mogen/kunnen werken staat een andere groep: diegene die net extra hard aan het werk zijn om voor iedereen te blijven zorgen, vaak met risico voor de eigen gezondheid. Ik denk hierbij aan verpleegkundigen, apothekers, personeel van supermarkten, vuilnisophalers, politie en zo zijn er nog vele anderen”, vindt gemeenteraadslid Debby Appermans. “Zij kunnen zeker vandaag een hart onder de riem gebruiken. Daarom heb ik op de gemeenteraad aan de stad gevraagd om op de site www.steunmee.be?utm_source=rss&utm_medium=rss ook een module te plaatsen, waarmee men een tegoedbon kan kopen en deze ook onmiddellijk kan schenken aan een persoon of een groep van mensen die nu bijzonder hard voor ons aan het werk zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld de winkelbedienden van een bepaalde supermarkt zijn, het verplegend personeel van een woonzorgcentrum, de werkmannen van het containerpark, …”

Op deze manier kunnen we allemaal zowel de lokale Leuvense handelaars als onze zorgverleners een steuntje in de rug geven.

Het bericht Steun mee de handel en de zorg verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over