Passie van de Stemmen, CIRKL en ReuzeLeuvenstoet worden geannuleerd

25 maart 2020 | 16u24 | Gepost door redactie
Het Leuvense stadsbestuur heeft beslist om alle publieke evenementen op te schorten tot en met 30 april. In samenspraak met cultuurcentrum 30CC en de Leuvense Erfgoedcel worden ook de festivals Passie van de Stemmen (2-12 mei) en CIRKL (15-17 mei) -evenals de ReuzeLeuvenstoet op 16 mei- geannuleerd. De getroffen festivals keren in het voorjaar van 2021 terug op de Leuvense festivalkalender.
Het bericht Passie van de Stemmen, CIRKL en ReuzeLeuvenstoet worden geannuleerd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Denise Vandevoort, schepen van Cultuur in Leuven: “We blijven als stadsbestuur kiezen voor duidelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op dit ogenblik gelden de federale maatregelen tot en met 5 april. Bij veel organisatoren van evenementen na die datum heerst er grote onzekerheid of hun evenement kan doorgaan. In de huidige omstandigheden is het zo goed als onmogelijk om deze evenementen correct voor te bereiden. We verkiezen de weg van de duidelijkheid en hebben daarom beslist om tot eind april alles op te schorten.”

Heel wat organisatoren kiezen ervoor om zelfs evenementen na 30 april af te gelasten. Koen Adams, algemeen coördinator 30CC: “In overleg met het stadsbestuur hebben we beslist om ook onze festivals ‘Passie van de Stemmen’ en ‘CIRKL’ te annuleren. De beschikbaarheid van vele, vooral internationale, artiesten is hoogst onzeker en ook bij de praktische organisatie blijven er gewoon te veel vraagtekens staan. Het polyfoniefestival ‘Passie van de Stemmen’ verhuist naar voorjaar 2021. Van 29 april tot en met 9 mei 2021 beleef je dan een extra-large editie want ze wordt aangevuld met enkele bijkomende concerten. De verkochte tickets blijven ook geldig voor de nieuwe concertdata. Ook circusfestival ‘CIRKL’ keert in mei 2021 terug. Een deel van de huidige editie zal je wellicht al kunnen bewonderen in het najaarsprogramma van 30CC. Daarbij komt het accent vooral te liggen op jonge circusmakers, onderzoek en experiment.”

Ook de ReuzeLeuvenstoet gaat dit jaar niet door. “Samen met het stadsbestuur kiezen we ervoor om ook de reuzenstoet niet te laten doorgaan. In de stoet lopen verschillende nationale en internationale reuzengroepen mee en net als wij verkeren zij in onzekerheid hoe de situatie zal evolueren. Ook de samenwerking met CIRKL is een absolute meerwaarde die we graag volgend jaar verderzetten, in gezondere omstandigheden. De geplande driejaarlijkse ReuzeLeuven gaat echter niet helemaal onopgemerkt voorbij. Dit jaar al lanceren we een Reuzebier samen met brouwerij Luvanium. Een jaar van promotie in de vorm van een lekker bier, dat kan alvast tellen voor ReuzeLeuven volgend jaar!”, besluit Thomas Cardyn, coördinator van ReuzeLeuven vzw.

Het bericht Passie van de Stemmen, CIRKL en ReuzeLeuvenstoet worden geannuleerd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over