Mobiele verkeerslichten in Bondgenotenlaan

25 januari 2022 | 12u22 | Gepost door annpeeters
Bondgenotenlaan

Eerder deze maand begon de bouw van een nieuwe grote studentenresidentie in de Bondgenotenlaan ter hoogte van de kruising met de Jan Stasstraat. Door deze werken ontstond er plaatselijk een versmalde doorgang, met heel wat verkeershinder en lange files van bussen tot gevolg. N-VA gemeenteraadsleden Frieda Aerts en Veerle Bovyn kaartten dit aan in de commissie en vroegen het stadsbestuur om er bij de aannemer op aan te dringen mobiele verkeerslichten te plaatsen. Deze zijn er ondertussen ook effectief gekomen.

Veerle Bovyn (N-VA): “De plaatsing van mobiele verkeerslichten was nodig voor de veiligheid. Initieel was de signalisatie er immers erg onduidelijk, waardoor heel wat voetgangers de werf gewoon voorbijstaken op de rijbaan. Hierdoor kwamen ze niet alleen in conflict met de vele fietsers, maar eveneens met het gemotoriseerd verkeer en de vele bussen die er dagelijks passeren.”

Frieda Aerts (N-VA): “Daarnaast leidde de onduidelijke situatie tot lange rijen van bussen omdat er geen doorstroming was. Door de vele fietsers en voetgangers op de rijbaan, konden de bussen maar moeilijk passeren. We zijn dan ook blij dat het stadsbestuur snel met onze suggestie aan de slag is gegaan en er ondertussen ook effectief mobiele verkeerslichten werden geplaatst. De situatie is er nu veel veiliger en er is ook een betere doorstroming. Een win-win situatie dus.”

Lees meer over