Huis van het Kind Leuven organiseert gezinsfeest in tuin van Museum M

museum m
Van 16 tot 23 mei vindt in heel Vlaanderen de ‘Week van de Groeilamp’ plaats. Dat is de nieuwe naam voor de ‘Week van de Opvoeding’.

De campagne wil iedereen die zich inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien in de schijnwerpers zetten. Ook Huis van het Kind Leuven werpt samen met de stad Leuven en vele partners extra licht op het thema ‘opvoeden’. "Er zijn tal van organisaties en diensten in onze stad die gezinsondersteuning bieden en zo bijdragen aan een positief opvoedklimaat. Het Huis van het Kind bundelt al deze krachten in één sterk en verbonden netwerk”, zegt schepen van Zorg en Welzijn en voorzitter van Huis van het Kind Leuven, Bieke Verlinden (Vooruit). 

Opvoeden in de spotlights
De hele week lang belicht het Huis van het Kind Leuven op zijn sociale mediakanalen de vele organisaties waar ouders en andere opvoeders zoal terecht kunnen voor informatie en ondersteuning. Er is ook een programma met infoavonden en workshops over uiteenlopende thema’s, zoals peuterpuberteit, veerkracht, scheiding of ADHD. Een overzicht vind je op  www.huisvanhetkindleuven.be/groeilamp-2022

Groot gezinsfeest in de tuin van M
Op woensdag 18 mei organiseert het Huis van het Kind Leuven een feestelijke gezinsdag. “We willen die dag zoveel mogelijk gezinnen een leuke namiddag bezorgen”, zegt schepen Bieke Verlinden. Je kan met het hele gezin genieten van allerlei activiteiten voor jong en oud in de tuin van M Leuven, naast het Huis van het Kind in de Savoyestraat. Tussen 13 en 17 uur kan je vrij binnen- en buitenlopen voor een toffe namiddag vol circus, familieyoga, zeefdruk workshop, grime en nog heel wat meer. Het programma is volledig gratis. 

“Met M stellen we graag de tuin ter beschikking voor deze Gezinsdag”, sluit schepen van Cultuur en voorzitter van M Denise Vandevoort (Vooruit) aan. “Dit biedt gezinnen met kinderen de kans om spelenderwijs ons museum te ontdekken. Doe-opdrachten, workshops, gezinsactiviteiten én de kunstwerken zorgen voor een onvergetelijke belevenis.” 

Lees meer over