​​​​​​​Gratis leesfestival Boek Lokal op 21 juni

17 juni 2020 | 10u58 | Gepost door redactie
Dominique Biebau wint Gouden Strop
Leuven Leest, de Leuvense leescommunity, organiseert “Boek Lokal gaat digitaal”, een gratis online leesfestival op zondag 21 juni 2020. Verheug je alvast op literair lekkers vanop je terras of vanuit je zetel. Zo kan je zondagmiddag aansluiten bij “De Boekenkamer” met Paulien Cornelisse. Deze cabaretière en auteur vertelt niet alleen over haar laatste boek Japan in honderd kleine stukjes maar geeft ook persoonlijke leestips. Om 16.30 uur is er een interview met auteur Dominique Biebau (winnaar van de Hercule Poirotprijs én Gouden Strop) over zijn boek Russisch voor beginners. “Afsluiten doen we in stijl met een boekenclub over Kindertijd, een recent uitgegeven “vergeten” Deense klassieker van Tove Ditlevsen”, licht Hanne Huyse van de Bib Leuven toe, “en gespreksleider van dienst is niemand minder dan auteur Niña Weijers, zelf grote fan van het boek”.
Het bericht ​​​​​​​Gratis leesfestival Boek Lokal op 21 juni verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Tijdens de afgelopen maanden experimenteerde Leuven Leest met digitale versies van onze literaire events”, legt schepen van cultuur Denise Vandevoort uit. “Er waren al twee digitale Boekenkamers die veel volk lokten.”

Het leek dus niet meer dan logisch om het feest Boek Lokal in een digitaal kleedje te steken. Zo zet Leuven Leest de tijdelijke beperkingen om in een voordeel: online aansluiten bij een lezing kan heel makkelijk én van overal. “We hopen meer dan ooit mensen te laten genieten van ontmoetingen met andere lezers en gesprekken over lezen. Want Leuven Leest, altijd en overal. En dus ook digitaal”, aldus Danny Theuwis van 30CC.

Programma
12.15 uur: De Boekenkamer met Paulien Cornelisse

16.30 uur: Interview Dominique Biebau

20.00 uur: Leesclub “Kindertijd” met Niña Weijers

Doorlopende activiteiten en meer info : www.leuvenleest.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht ​​​​​​​Gratis leesfestival Boek Lokal op 21 juni verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over